Tester

Ølnyheter

Se alt det gode ølet du kan få tak i nå

Se alt det gode ølet du kan få tak i nå

50 nyheter i bestillingsutvalget og en håndfull nye øl i basis gir et velkomment påfyll til kjøleskapet.
Aase E. Jacobsen
24 Januar 2018 - 18:58

Det er ikke uventet en overvekt av mørke, smaksintense og alkoholsterke øl blant januarnyhetene på polet. På topp finner du Kinn Svartekunst som er en Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter. Og selv om det høres ut som en overkill, er alle komponentene veldig godt balansert. Svært, ja bevares, men også sjeldent godt. 

Ayinger Celebrator Doppelbock klarer å kombinere masse smak med forholdsvis lav alkohol (6,7 prosent). Det er imponerende. 

Kontrasten til den andre ølstilen som er godt representert blant januarnyhetene, new england ipa også kalt NEIPA, er stor. Denne utrolig populære ølstilen som har rulet ølbarene en tid, er nå kommet for fullt på polet, og aller best er Amundsen Luponic Plague NEIPA. Et vellaget øl i denne stilen med det karakteristiske grumsete gule utseendet, store fruktigheten, dempete maltpreget og fyldige munnfølelsen. Denne øltypen kommer vi garantert til å se enda mer av i (fargerike) bokser utover våren og sommeren.  

Surøl er fortsatt svært populært og såvel Lindheim Friendship Series Rule of Plum som Veholt Brett d'Emilie er solide bidrag til denne kategorien, selv om de nok appellerer mest til en erfaren surølsdrikker. 

På de neste sidene finner du øl fra bestillingsutvalget, øl fra basisutvalget samt nye sidere listet etter poeng 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her